Senior Beleidsmedewerker Educatie

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is op zoek naar een senior beleidsmedewerker voor de kwaliteitsverbetering en de uitvoering van de praktijkopleidingen accountancy in Nederland.

In het kort

In deze functie ben je de spil in het web tussen universiteiten, hogescholen en accountantskantoren. Samen met een enthousiast team ben je onder meer verantwoordelijk voor het maken en realiseren van beleidsadviezen voor de opleidingen van de volgende generaties accountants. Je coördineert de taken van de support-afdeling en zorgt voor een overzichtelijke en duidelijke informatievoorziening aan alle stakeholders. Daarnaast biedt jouw afdeling inhoudelijke en organisatorische ondersteuning aan diverse commissies en werkgroepen, waaronder het NBA Stagebureau.

De NBA biedt jou een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, evenals een vaste 13e maand en naar rato 29 verlofdagen en 13 roostervrije dagen.

Organisatie NBA

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is de bij wet ingestelde organisatie die onder andere belast is met het bevorderen van de goede beroepsuitoefening van haar leden (registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten). De NBA helpt accountants hun cruciale rol in de maatschappij te vervullen, nu en in de toekomst. Zij is de publiekrechtelijke organisatie die de belangen van de maatschappij en het beroep dient als de vertegenwoordiger van het gehele accountantsberoep in Nederland. De NBA vormt zo de brug tussen de beroepsbeoefenaren en de maatschappij.

Een van de wettelijke taken van de NBA is het verzorgen van de praktijkopleiding als onderdeel van de opleiding tot AA of RA. Deze taak wordt uitgevoerd door de Raad voor de praktijkopleidingen, Stagebureaus, praktijkbegeleiders, beoordelaars, examinatoren en de afdeling Lerend Beroep.

Afdeling Lerend Beroep

Een van de kerntaken van de afdeling Lerend Beroep is het (mede) verzorgen van de praktijkopleidingen voor trainees die de accountantsopleiding volgen. Het team praktijkopleidingen heeft 8 medewerkers die hiervoor de Raad voor de praktijkopleidingen, het NBA-stagebureau en de Examencommissie ondersteunen. Daarnaast zorgt het team onder meer voor de voorlichting over de praktijkopleidingen, de elektronische leeromgeving , beleidsontwikkeling en de afstemming met het onderwijsveld en het werkveld (i.h.b. de overige ca. 20 stagebureaus). Momenteel volgen ongeveer 4.500 trainees de praktijkopleiding; jaarlijks worden gemiddeld zo’n 800 slotexamens afgenomen.   

Functie

Als senior beleidsmedewerker draag je op een professionele en dienstverlenende wijze bij aan de kwaliteitsverbetering en de uitvoering van de praktijkopleidingen. Je rapporteert aan de manager Lerend Beroep. Jouw verantwoordelijkheid bestaat op hoofdlijnen uit de volgende taken:

 • Opstellen en realiseren van beleidsadviezen met betrekking tot de opzet, de inhoud en de regelgeving van de praktijkopleidingen;
 • Informeren en adviseren van universiteiten, hogescholen en accountantskantoren m.b.t. accountancy-onderwijs;
 • Redactie van informatiegidsen, nieuwsbrieven, website-informatie en het geven van voorlichting over de praktijkopleidingen;
 • Zorgen voor afstemming met en informeren van universiteiten, hogescholen en accountantskantoren;
 • Inhoudelijk en organisatorisch ondersteunen van diverse commissies en werkgroepen waaronder het NBA Stagebureau;
 • Bijdragen aan de verdere ontwikkeling en uitvoering van het kwaliteitszorgsysteem;
 • Het coördineren van activiteiten van de support-afdeling.

Je voldoet aan de volgende criteria:

 • Een relevante, afgeronde master of bachelor. Bij voorkeur in accountancy;
 • Kennis van leerprocessen, begeleiden, opleiden en programma-ontwikkeling in het hoger onderwijs, bij voorkeur in het financieel-/economisch domein;
 • Minimaal 7 jaar ervaring als beleidsmedewerker en in het coachend leiding geven aan een team;
 • Bestuurlijke sensitiviteit en ervaring met het werken in een complexe stakeholder-omgeving
 • Doelgerichte wijze van werken, zelfstandig en als team player, initiërend vermogen, analytisch scherp, natuurlijk gezag op basis van persoonlijkheid en inhoudelijke kennis;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord- en geschrift.

Wij bieden

 • Een dienstverband van 1 jaar, met een automatische verlenging bij goed functioneren;
 • Een 38-urige werkweek;
 • Een marktconform salaris;
 • Flexibele werktijden;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. een vaste 13e maand en naar rato 29 verlofdagen en 13 roostervrije dagen.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Overige informatie

Meer informatie over de functie kun je inwinnen bij Sandra Kroon, manager Afdeling Lerend Beroep (020-3010348). Je schriftelijke reactie kun je binnen 10 werkdagen sturen aan hrm@nba.nl.