Vacature business controller

Ben jij een ambitieuze controller die toe is aan de volgende stap? Dan is dit een fantastische mogelijkheid voor jou om in een brede rol aan de slag te gaan bij een organisatie die volop in beweging is.

Over de functie 

Als business controller treed je niet alleen op als het financiële geweten van de NBA, maar ben je juist ook in staat om buiten het financiële speelveld als sparringpartner op te treden en je mening te geven. Je adviseert gevraagd en ongevraagd directie en MT en bent het aanspreekpunt voor de Audit & Riskcommissie van het bestuur en de accountant. Je geeft vorm aan de planning- en controlcyclus en bent in die rol verantwoordelijk voor het jaarverslag en periodieke rapportages aan management en bestuur. Je speelt een rol bij de verdere professionalisering van de organisatie. Dit betekent onder meer dat je een bijdrage levert aan de optimalisering van de diverse processen en het datagedreven werken binnen de NBA.

Je werkt verder nauw samen met de junior controller, de collega’s van de financiële administratie en je legt verantwoording af aan de manager Bedrijfsvoering. 

Het profiel

  • Je hebt een afgeronde universitaire of hbo-opleiding in de richting van bijvoorbeeld bedrijfskunde, bedrijfseconomie of vergelijkbaar
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring als controller
  • Je bent toe aan de volgende stap in je carrière
  • Je bent conceptueel en analytisch sterk, in staat om met een diversiteit aan stakeholders te kunnen communiceren, denkt in mogelijkheden, weet mensen te mobiliseren en enthousiasmeren en bent daadkrachtig

Over de NBA

Als beroepsorganisatie van alle 22.000 accountants in Nederland zet de NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) zich in voor haar leden. Niet alleen bij financiële en bedrijfseconomische vraagstukken, maar ook bij brede maatschappelijke thema’s zoals fraude, duurzaamheid en digitalisering spelen accountants een belangrijke rol. Dat vraagt om permanente kennisontwikkeling en vernieuwing. De NBA vervult hierin een centrale rol. Als kennisintensieve netwerkorganisatie biedt de NBA veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Samen met stakeholders en leden worden nieuwe ideeën en maatschappelijke ontwikkelingen verder uitgewerkt.

Met circa 130 medewerkers is de organisatie klein genoeg om iedereen persoonlijk te leren kennen en groot genoeg om uitdaging, een professionele werkomgeving en veel verschillende disciplines te bieden. De betrokkenheid is hoog, de lijnen zijn kort en goede samenwerking is essentieel. Zo levert de NBA een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het accountantsberoep.

Als ambitieuze organisatie zet de NBA continu stappen om de kwaliteit verder te verhogen. Jouw ideeën en initiatieven zijn hierin onmisbaar. Ook ontwikkelt de organisatie zich snel, waardoor je volop mogelijkheden krijgt en zelf ook steeds stappen zet. Hierdoor kun je echt het verschil maken. Werken bij de NBA betekent werken bij een dynamische organisatie met impact!

Wij bieden

  • Een marktconform salaris
  • Een vaste 13de maand
  • Ruim aantal verlofdagen
  • Een goede pensioenregeling
  • Mogelijkheid tot thuiswerken
  • Uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Monique Stulemeijer, manager Bedrijfsvoering, 06-50989907. Meteen solliciteren? Stuur je cv met korte motivatie naar hrm@nba.nl Een online assessment maakt onderdeel uit van de procedure.