Adviseur MKB Accountancy AA/RA

Heb jij ervaring als eindverantwoordelijk mkb-accountant en ben je toe aan een vervolgstap, waarin je jouw vakkennis kunt overdragen? Wil jij graag bijdragen aan de kwaliteit van het accountantsberoep? En ben je op zoek naar een functie waarin je impact hebt op het vak? Dan is de positie van Adviseur MKB Accountancy bij de NBA een interessante vervolgstap voor jou! De NBA is op zoek naar een Adviseur MKB Accountancy voor 32-38 uur per week.

Over de functie

vacature-kandidaten-stoelen-600x375.jpg

Als Adviseur MKB Accountancy fungeer je als vaktechnische vraagbaak voor de bij de NBA aangesloten accountants die werkzaam zijn voor het mkb.  Door de diversiteit in werkzaamheden en klantenportfolio heeft de mkb-accountant in het dagelijkse werk te maken met een breed scala aan thema's. Van een startup tot een gevestigd familiebedrijf, van het voeren van de boekhouding tot het opstellen van de jaarrekening: de vraagstukken waar de mkb-accountant mee te maken heeft zijn breed.

Je maakt bij de NBA deel uit van het mkb-team dat vakinhoudelijke thema’s en knelpunten inventariseert, adviezen opstelt aan het bestuur en leden informeert en helpt.

Naast het te woord staan van leden vanuit de helpdesk, vertegenwoordig je de NBA bij externe samenwerkingspartners, ministeries en andere stakeholders. Je draagt NBA-standpunten uit en behartigt de verschillende belangen. Dit vraagt om een goed gevoel voor verhoudingen, relatiemanagement en kunnen samenwerken. Je weet wanneer je je voelsprieten moet uitsteken en wanneer je ruggespraak moet houden.

Deze brede rol is een prachtige kans voor een ervaren mkb-accountant die er voldoening uit haalt om zich vaktechnisch te verdiepen, kennis over te dragen en die impact wil hebben op de kwaliteit van het accountantsberoep!

Over de NBA

Als beroepsorganisatie van alle 22.000 accountants in Nederland zet de NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) zich in voor haar leden. Niet alleen bij financiële en bedrijfseconomische vraagstukken, maar ook bij brede maatschappelijke thema’s zoals fraude, duurzaamheid en digitalisering spelen accountants een belangrijke rol. Dat vraagt om permanente kennisontwikkeling en vernieuwing. De NBA vervult hierin een centrale rol. Als kennisintensieve netwerkorganisatie biedt de NBA veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Samen met stakeholders en leden worden nieuwe ideeën en maatschappelijke ontwikkelingen verder uitgewerkt.

Met circa 130 medewerkers is de organisatie klein genoeg om iedereen persoonlijk te leren kennen en groot genoeg om uitdaging, een professionele werkomgeving en veel verschillende disciplines te bieden. De betrokkenheid is hoog, de lijnen zijn kort en goede samenwerking is essentieel. Zo levert de NBA een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het accountantsberoep.

Door groei en ontwikkeling is de NBA op zoek naar nieuwe collega’s. Als ambitieuze organisatie zet de NBA continu stappen om de kwaliteit verder te verhogen. Jouw ideeën en initiatieven zijn hierin onmisbaar. Ook ontwikkelt de organisatie zich snel, waardoor je volop mogelijkheden krijgt en zelf ook steeds stappen zet. Hierdoor kun je echt het verschil maken. Werken bij de NBA betekent werken bij een dynamische organisatie met impact!

Aanbod

  • goed salaris
  • vaste 13e maand
  • ruim aantal vakantiedagen
  • mogelijkheid tot thuiswerken
  • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
  • veel ruimte voor eigen initiatief en de mogelijkheid om je functie zelf vorm te geven

Profiel

  • tenminste 2-3 jaar ervaring als mkb-accountant
  • relevante werkervaring in een adviesrol
  • communicatief vaardig in woord en geschrift
  • goed kunnen samenwerken en organisatiesensitief

Interesse?

Solliciteer dan direct en stuur je cv en (korte) motivatie naar hrm@nba.nl. De sollicitatieprocedure bestaat uit maximaal twee gesprekken; ook een assessment is onderdeel van het proces. We nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op. De sollicitatieprocedure bestaat uit maximaal twee gesprekken; ook een assessment is onderdeel van het proces.

Heb je vragen of wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Robert Mul via r.mul@nba of op telefoonnummer 06 50250088. Hij vertelt je graag meer!

Annette Houwaart vertelt je in het interview met haar op Accountant.nl meer over de rol.