Toetsing en kwaliteit

Bij het thema Toetsing en Kwaliteit onderzoeken we vraagstukken die spelen bij de periodieke toetsing door de Raad voor Toezicht.  Vraagstukken waar ook uw collega-accountants mee stoeien. De themagroepen bieden gelegenheid om deze onderwerpen samen verder te verkennen. 

 

"Wat mij het meest verraste aan de themagroepen is de kracht van de samenwerking binnen de themagroepen met vooraf voor mij totaal onbekende collega’s."
Karen van Eldonk

Veel voorkomende vraagstukken gaan bijvoorbeeld over de wijze waarop kantoren om moeten kunnen gaan met het stelsel van kwaliteitsbeheersing: het invoeren en verbeteren van het kwaliteitshandboek of de wijze waarop waarneming bij uitval ook in de praktijk vorm kan krijgen. En hoe kan men voldoen aan de regels voor zeggenschap, hoe worden de bepalingen uit de Wwft in praktijk toegepast en hoe moeten dossiers opgebouwd en vastgelegd worden?

Bovenstaande zijn voorbeelden van mogelijke onderwerpen om met vakgenoten in een themagroep over van gedachten te wisselen.

In 2018 heeft een themagroep van afdeling Oost zich verdiept in de vraagstukken en knelpunten rondom toetsing en kwaliteit. Lees hun bevindingen in bijgaande memo.

In Kring Limburg gaat in maart 2020 ook een themagroep over Toetsing en Kwaliteit van start. Geïnteresseerden kunnen zich hieronder.

toetsing en kwaliteit 1200.jpg