Eed van de week: Frank ten Hoeve

Vrijdag 10 september legde Frank ten Hoeve de beroepseed af. “Het voelde voor mij als een mijlpaal dat ik als jongste van de groep de beroepseed mocht afleggen.” Per oktober werkt Frank als interimmer. In de Eed van de week stelt hij zich voor.

FranktenHoeve_600-375.jpg

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

“Ik denk dat de interesse in cijfers en vooral het verhaal achter de cijfers is ontstaan op de middelbare school, tijdens vakken als economie en M&O (management & organisatie). Deze vakken beheerste ik goed en vond ik ook nog eens leuk. De uiteindelijke doorslag vond plaats tijdens mijn hbo-opleiding, waar ik in drie jaar de praktische inzichten in het accountantsvak ervoer en ondervond dat ik accountant wilde worden. Vooral het feit dat ik bij verschillende organisaties over de vloer zou komen sprak mij aan. Op dat moment wist ik het zeker: hier ligt mijn toekomst.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Voor mij is het hét moment geweest om de opleiding af te sluiten en hét moment om als registeraccountant aan de slag te gaan. Daarnaast voelde het voor mij ook als een mijlpaal dat ik als jongste van de groep de beroepseed mocht afleggen.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik werk op het moment van schrijven als senior staff bij de controleafdeling van EY, waar ik vijf jaar werk. Per oktober zal ik werkzaam zijn als interimmer bij een andere accountantsorganisatie. Een leuke, nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“EY is een mooie leerschool waar ik mij goed kon ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als in teamverband. Daarnaast is het een organisatie met veel jonge collega’s en een plek waar veel mogelijkheden zijn om persoonlijke doelen te behalen.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waarin je je bijzonder interesseert?

“Ik ben vrij breed georiënteerd. Ik besteedde de meeste tijd aan diverse winstgedreven organisaties, waaronder productie-, handels- en dienstverlenende organisaties. Daarnaast was ik ook betrokken bij diverse onderwijsinstellingen en regionale omroepen.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben eind augustus 27 jaar geworden.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Ik ben niet het type persoon dat in jaren of hokjes denkt. De komende jaren wil ik mij zeker blijven inzetten voor de accountancysector. Ik wil mij nog verder ontwikkelen als beroepsprofessional en ben nog lang niet uitgeleerd!”