Eed van de week: Unsal Tan

Komende vrijdag legt Unsal Tan de beroepseed af. “Welcome to the club, zo voelt dat.” Unsal werkt bij KPMG en specialiseerde zich in de healthcare-sector; met name de cure-zijde van de Healthcare-sector. In de Eed van de week stelt hij zich voor.

unsal-tan-eed van de week - nieuws.jpg

Hoe heb je besloten accountant te worden? Was er een doorslaggevend moment?

Het doorslaggevende moment om accountant te worden ontstond tijdens mijn hbo-opleiding. Voor een project moest ik een interview afnemen in elk discipline van mijn opleiding. Ik interviewde een advocaat, een accountant en een manager uit het bedrijfsleven. Naar aanleiding van dit interview kreeg ik een beter beeld van het accountantsberoep en wist ik dat hier mijn toekomst lag. De diversiteit aan klanten en werken met cijfers (vooral het verhaal achter de cijfers) sprak mij direct aan.

Ook de waarden en normen van ons beroep, zoals integer handelen in het belang van het maatschappelijk verkeer, sluiten aan bij mijn persoonlijke waarden en normen. Ik vertaal dit als het juiste doen met oog voor je medemens. Dit zijn waarden waarmee ik opgroeide en als vader van twee kinderen wil ik die overbrengen aan mijn kinderen.”

Hoe is het voor jou om de beroepseed af te leggen?

“Na het behalen van mijn mondeling zeiden mijn examinatoren ‘welcome to the club’. Zo voelt ook het afleggen van mijn beroepseed. Enerzijds een mooie afsluiter van mijn opleidingstraject en anderzijds de start van een mooie toekomst binnen de accountancy.”

Waar werk je en wat is je functie daar?

“Ik startte mijn carrière bij EY en werkte daar zes jaar met veel plezier. Anderhalf jaar geleden maakte ik de overstap naar KPMG. Een geweldige organisatie waar ik het als assistent-manager erg naar mijn zin heb.”

Wat maakt het bijzonder om daar te werken?

“Bij KPMG kwam ik terecht in een open en informele cultuur waarbij veel aandacht is voor de mens. De diversiteit aan werkzaamheden, de korte lijnen binnen de organisatie, vriendelijke collega’s en de aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling maakt KPMG bijzonder en een prachtige organisatie om voor te werken.”

Heb je een specialisatie of zijn er thema’s waar je je bijzonder in interesseert?

“Binnen de auditpraktijk heb ik mij voornamelijk gespecialiseerd in de healthcare-sector, met name de cure-zijde van de healthcare-sector.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 36 jaar oud.”

Wat zie je jezelf over tien jaar doen?

“Of ik over tien jaar nog werkzaam ben binnen de accountancy vind ik lastig om te beantwoorden. Met twee kinderen is de werk-privébalans erg belangrijk voor mij. Sectorbreed zie ik dat hier steeds meer de aandacht naar uitgaat. Ik ben benieuwd hoe dit zich de komende jaren gaat ontwikkelen. Momenteel heb ik het naar mijn zin bij KPMG. In ieder geval wil ik mij de komende jaren verder specialiseren in de healthcare-sector en mij ontwikkelen tot een healthcare-specialist.”