Dilemma van de week: Fijne vakantie gehad?

Het is zondagavond en u gaat na een fijne vakantieperiode morgenochtend weer aan het werk. U heeft hier toch een wat ongemakkelijk gevoel bij. Niet omdat u opziet tegen het opstarten, maar omdat u na een ongemakkelijke confrontatie weer contact zal hebben met twee collega’s waaronder uw manager.

Een week geleden stond u, bepakt en al met uw gezin op een overvol vliegveld. Evengoed kwam u oog in oog te staan met uw manager en een collega die ook op het punt stonden met elkaar op reis te gaan. Het stel was overduidelijk verliefd én betrapt. Een bevestiging dat het waar was wat al geruime tijd werd gefluisterd: dat zij een buitenechtelijke affaire met elkaar zouden hebben. Het geroddel over vreemdgaan op de werkvloer brengt onrust en een negatieve sfeer met zich mee: de betrouwbaarheid van de betrokken manager wordt de maat genomen, collega’s vragen zich af hoe de functioneringsgesprekken nu zullen gaan verlopen en of een van hen ontslag zal indienen en zo verder.

Wat doet u?

  1. Als een leidinggevenden een buitenechtelijke relatie heeft met iemand op het werk, dan is dat een privékwestie. Ik heb hier verder geen moreel oordeel over. Zolang ik er in mijn werkzaamheden geen last van heb laat ik mij niet meenemen in alle roddel en achterklap.
  2. Op het werk moet men bezig zijn met het werk en niet met elkaar te versieren. Aangezien de relatie ook nog veelvuldig onderwerp is van gesprekken bij het koffieautomaat zal ik de situatie zeker ter sprake brengen bij de HR-afdeling.
  3. In een gesprek met mijn manager zal ik onze ontmoeting op het vliegveld ter sprake brengen: anders blijft het een olifant in de kamer. In dit gesprek hoop ik uit te leggen dat het mij het beste lijkt dat ze hun relatie toegeven om zo de onrust in de organisatie wat te in te dammen.
  4. Anders,